Veikko Tarvainen Mitä kello on silloin, kun kaikki kellot ovat pysähtyneet?

Osaako SDP keskustella avoimesti?

 

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toteaa (Demokraatti 2.8.) ettei nyt ole puheenjohtajapelin aika: ”Puoluekokous on vasta puolen vuoden päästä”

Hämmästyttävää on, jos puheenjohtajapeli ei ole vielä alkanut. Hämmästyttävää olisi, jos joku sen toteaisi alkaneen. Hämmästyttävää olisi joskaan ei täysin mahdotontasi, jos SDPssä heräisi avoin ja kriittinen keskustelu puolueen linjasta ja myös puolueen puheenjohtajasta.

Puoli vuotta on lyhyt aika keskusteluun moniääniseen, avoimeen, pohdiskelevaan keskusteluun. Ehkä siihen olisi syytä, kun maassa on historiamme yksi oikeistolaisimpia hallituksia ja SDPn kannatus mataa oppositiossa paikoillaan. Nykyiseen SDP:hen ei luottoa liiaksi ole.

Näinä aikoina toivon herättäminen olisi tärkeää vihan ja turhautumisen ilmapiirissä yhä jakautuneemmassa Suomessa. Uudet kasvot ainakin osin uusin ajatuksin ja vankoin perusteluin, voisivat luoda toivoa muillekin kuin puolueen jäsenille.

Mutta ehkä SDP ei uskalla uudistua. Ne, joilla on valtaa takertuvat siihen, koska pienikin valta tuntuu heistä  paremmalta kuin ei valtaa lainkaan. Junnataan ja juntataan vanhaa turvalliselta tuntuvaa latua.

Perusäänestäjä pohtii, onko sillä niin väliä, jos SDP korvaa persut ensi hallituksessa. Näillä näkymin äänestysprosentin isompikin lasku on odotettavissa.

Juntat eivät halua keskustella. Juntat haluavat juntata. Siksi otsikon kysymys koskettaa kaikkia puolueita. Ja kun vastaus on yleensä ei, politiikka kiinnostaa yhä harvempia.

Helposti käy niin, että jos joku yrittää keskustella vähän kriittisesti, häntä syytetään puolueen hajottamisesta ja oman edun tavoittelusta.  Ei siinä sitten paljon keskustella ja puheenjohtajapeli käydään kabineteissa.

Veikko Tarvainen

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Mielestäni suurin huoli sdp toimista taitaa tulla persujen ja kepun puolelta.

Se onko SDP vasemmiston valinta vai porvari keskustan ja perussuomalaisten äänestäminen,on jokaisen päätettävä itse.

Nythän on ollut porvarienemmistö -03-19 ajan.

Porvaripuolueita 6-2 vasemmistoa. Hyvinkö on mennyt?

Hallitusvastuu ja leikkaukset tuo aina oppositiopaikan .Kuten historia sen todistaa esim.-95 ja -11 kepulle.Nyt myös PS koska petti lupaukset.
Kokoomus luovii kuivinjaloin taas kerran .Ainut puolue joka ei luvannut liikoja.

Jukka Mäkinen

Eihän SDP ole koskaan osannut keskustella. Ei edes Tannerin aikaan. Puolue jonka nykyinen missio on olla virkahenkilöeliitin ammattijärjestö, ei todellista keskustelua edes halua.

Eri mieltä olevien vaimentaminen valehtelemalla, pelottelemalla, uhkailemalla, tai näytösoikeudenkäynnein on sosialidemokraattinen tapa "keskustella".

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Juuri näin. Lipponen on hyvä esimerkki, BÖÖÖ

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lipponen joka ei osallistunut päätöksentekoon enää -03-07 .Joka on ollut eläkkeellä jo 9vuotta.
On yhä syyllinen perus-kepulaisten mielestä jopa siihen jos Posion R-kioskilta loppuu Suomenmaan lehdet-16.

JK.Tämä kai myös Lipposen syy?

https://summa.talentum.fi/article/te/uutiset/fortu...

Siitäkin huolimatta että optioista päätti Fortumin hallitus jossa istui M.Vanhanen ja T.Karpela päättämässä.
Talousvaliokunnan (joka valvoo valtionyhtiöitä) Pj M.Pekkarisen mielestä Fortumin hallitus sai pörssiyhtiönä päättää itse siitä.
lähde:
Fortumin-tiedote
Yle/TS

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Eri mieltä olevien vaimentaminen valehtelemalla, pelottelemalla, uhkailemalla,

Sipilän hallitus sai Kikyn aikaan.Kiristämällä pienituloisimpien tukien leikkauksilla . Valehtelemalla oppositiossa pääsi hallitukseen ja käänsi takkinsa joka lupauksesta.

Tule 2000 luvulle,Kekkosen itänaapurin nuolemisesta.Sekin on lähempänä kuin Tannerin aika.

Joko Perus-kepu palauttaa 8e lapsilisäleikkauksen ? Mistä se mölisi joka mediassa ja teki siitä välikysymyksen ?
(vaikka leikkaus oli tehty helmikuu-11 Kiviniemi/Katainen,seuraavalle hallituskaudelle.
lähde:
Kuntatiedote-huhtikuu-11

Jukka Mäkinen

Älä vaihda aihetta, tässä blogissa haukutaan demareita. Kepuleiden haukkuminen vaatii ihan oman bloginsa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kyllä SDP:n sisällä keskustella saa ja siihen kannustetaankin. Kritikkiä siedetään, mutta vakavasti sitä ei oteta. Yleisin vaatimus on, että pitää muuttaa periaateohjelmaa ikään kuin siihen viisaus tiivistyisi. Periaateohjelma on hyvä yleisohje, mutta toimintaohjeita käytännön tilanteisiin, vaikkapa pakolaiskysymykseen sieltä on turha etsiä.

On myös kaksi asiaa, joihin yleinen ennakkoasenne vaikuttaa vahvasti. Venäjän toimien arvostelun pitää olla hillittyä ja Natosta saa puhua vain etäisenä mahdollisuutena sitten joskus, jos jne.

Maaviljelijöihin, joiden asema viime vuosina on heikentynyt olennaisesti, pitää suhtautua vanhakantaisesti tukien saajina. Siinäkin alun perin oli kysymys kuluttajille suunnatuista syöntipalkkioista, jotka kohta muuttuivat maatalouden tukiaisiksi.

Yrittäjiin suhtautuminen on kaksijakoista. Kapitalistia pitää syyttää riistosta, ja pienyrittäjää ymmärtää, mutta raja riistoporvarin ja hyväksyttävän yritystoiminnan välillä on häilyvä. Aito avoimuus ja nykyajan työelämän ymmärrys ovat kovin hakusalla.

SDP:n pitäisi siirtyä nykyaikaan. Helppoa se ei ole, kun puolueen jäsenten ja kannattajienkin keski-ikä taitaa on yli 60. Nykyajan ymmärrys on siinä ikäluokassa heikkoa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No on niitä ymmärtäjiäkin mitä ongelmat ovat. Sinä olet hyvä esimerkki siitä, että tunnustetaan tosiasiat. Tällaista samanaista oikeasti avointa keskustelua ja ravistelua demarit tarvitsisivatkin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

SDP pitäisi siirtyä kuten Kekkosen aikainen vasemmisto,porvariksi
Multa-kepu,porvariksi-87
MSP ,porvari PS-03
Kristilliset,porvari pikku-kok-03

Miten sitten jos porvaripuolueita olisi silloin 7-1 vasemmistopuolue,toteutuisi kansan tahto? Nytkin jo tapahtuu vain EK, perheyritysten ja MTK tahto?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #9

"SDP pitäisi siirtyä kuten Kekkosen aikainen vasemmisto,porvariksi"
Monen mielestä tuo on jo tapahtunut, silloin Lipposen aikoihin viimeistään.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
Maaviljelijöihin, joiden asema viime vuosina on heikentynyt olennaisesti,

Tuoko on SDP syy?
Onko tietoa mitä Aho/E.Härmälä sopi -92-94? Eikö? Juu ei niistä Kepu/MTK kerrokkaan mitä ovat sopineet EU tuolloin ja nyt.
(Eurooppa-2020 ja EU-tiedotteet kertoo,löytyy netistä)

"Heikennyksistähän " on vastanut Kekkosen ajoista lähtien eniten Kepu MM-Ministerit ja MTK/asiantuntija MM-ministerit.
Kok koko aikana 2 kautta.Sdp -50 luvulla ½v.
Porvarienemmistö eduskunta-87-19.

Kun lisäksi Kepu/Rkp kuuluu Alderyhmään EU ,joka ajaa maataloustukien poistoa ,
olisiko kaukaa hajettu SDP syyllisyys tuohon ?

"Heikennetty"? Tiloja hävinnyt tuhansia .Tukia jakaa enää 59 000 tilaa,tuet ei vain ole pudonneet vaikka jakajia on vähemmän ?

"Pyhälisä" maitotukea nyt 7,4 milj jaettuna maitotilojen kesken joita on vähempi tilojen määrästä, on mukava Kiky-lisä maataloustukien päälle.Verovaroista.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Maanviljelijöiden aseman heikentyminen ei ole SDP:n syy. Virhe on siinä, että sitä ei puolueessa riittävästi noteerata, vaan isäntiä pidetään edelleen lähinnä vain tuen saajina. Tuota asennetta kuvaa erinomaisesti kommenttisi pari viimeisintä kappaletta.

"Heikennetty"? Tiloja hävinnyt tuhansia .Tukia jakaa enää 59 000 tilaa,tuet ei vain ole pudonneet vaikka jakajia on vähemmän ?

"Pyhälisä" maitotukea nyt 7,4 milj jaettuna maitotilojen kesken joita on vähempi tilojen määrästä, on mukava Kiky-lisä maataloustukien päälle.Verovaroista.

Tuon kalltaiset arvioinnit kertovat vain siitä, ettei kirjoittaja tunne asiaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Isäntiä tuoen saajina?

Maanviljelijöitäkö?
-Vai maatila -Yrittäjiä? Jotka omistaa osuuskuntien kautta kaikki elintarvikejalostamot. Istuvat MTK kanssa kauppaketjujen hallituksissa päättämässä ,kepuministerin avustamana hinnoista?
Mtk-jäsen luomuviljelijä Tiilikainen .

NE edut mitä on ajettu tukien päälle sosiaaliturvasta ,voi vain leipäjonossa seisova 700 0000 veronmaksajaa uneksia niistä .
Netti ja julkiset asiakirjat.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #12

Tuon kateuden osoituksen välissä voisi hieman perehtyä tosiasioihinkin.
Suomessa oli sen liittyessä EU:hun viljelyksessa 2 141,3 tuhatta hehtaaria ja vuonna 2014 vastaava luku oli 2 229,7 tuhatta hehtaaria . Niin että jos ajattelee asiaa käytössä olevan pinta-alan suhteessa niin ei siinä niin kauhia pienennys ole tapahtunut. Peltopinta-ala alkoi kasvaa melko pian liittymisen jälkeen koskapa EU:n tuet ovat sidotut pinta-aloihin eikä tuotokseen mikä jurppii isäntiä mielettömästi koskapa he haluaisivat tienata työllään mutta se on jo niin vaikea demarihenkisen ymmärtää että älä etes yritä. Isäntien määrä on kyllä pienentynyt ja työt/lärvi moninkertaistuneet ja sen on mahdollistanut investoinnit laitteisiin ja koneisiin joihin se saatu tukiraha on käytetty.
-
Maajusseja tulee tietenkin aina kadehtia ja sen demarit osaavat mutta onhan se kuitenkin totuus että demaritkaan eivät ole kokonaan uskaltaneet huoltovarmuutta jättää ulkomaailman varaan. Maatalous Suomessa on nykyään varautumista tulevaisuuteen. Tällä hetkellähän olisi varmaankin viisasta ostaa kaikki syöminen ulkomailta jos ihan pelkkää rahaa ajattelee mutta voip olla että tulee tilanteita että maatalousmaata ja koneita ja osaamista tarvitaan ihan vaan hengen pitimiksi kun sitä ei ulkomaailmalta saada.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Osaa, mutta ainoastaan suljetuissa tiloissa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä SDP:n sisällä käydään keskustelua, niin puheenjohtajasta kuin puolueen linjasta. Hyvänä esimerkkinä tästä keskustelusta on "Sosialidemokratia Suomessa" Fb-sivulla käytävä vilkas keskustelu jossa sanoja eikä myöskään erilaisia näkemyksiä puolueen tilasta säästellä.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Kalkela on näköjään palannut entistä ehompana. Ehdin jo ihmetelläkin, mihin ansiokas Keskustan arvostelija oli kadonnut. Se vaan harmittaa ettei Kalkela pysty kirjoittamaan alkuperäiseen blogikirjoitukseen liittyvästä aiheesta, ei niinkään jo satoja kertoja kirjoitetut keskustalaisia poliitikkoja arvostelevat kommentit. Olisiko mitään toivoa siitä, että levyä voisi jo uudistaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"levyä voisi jo uudistaa."

Ainakin levy pyörii, taitaa käydä ylikierroksilla.

Toimituksen poiminnat